De fijne lijn tussen oud en vintage

Elke 10 to 20 jaar lijken we terug te keren naar vroegere tijden als het gaat om mode en design. Vintage is momenteel een van de populairste trends voor interieurdecoratie. Er is echter een duidelijk gedefinieerde lijn tussen oude rotzooi en vintage en retro meubels. Je kunt nieuwe meubels in vintage-stijl te koop vinden, of je kunt naar je lokale zaterdagmarkt gaan en stukken vinden die je kunt upcyclen. Hier zijn enkele tips om van oude items een fantastisch interieur te maken.

Schoon, schoner, schoonst

De eerste stap om van oude, verwaarloosde meubels een prachtig vintage stuk te maken, is door ze goed schoon te maken. Als je denkt dat de eerste schoonmaakbeurt voldoende was, vergist u zich waarschijnlijk. Zorg ervoor dat u al het stof, vuil, roest, lak en alle andere materialen of afwerkingen verwijdert die verhinderen dat uw nieuwste meubelvondst in het beste licht wordt gepresenteerd.

Blaas nieuw leven in gestoffeerde stoelen

Of je nu een schattige rieten stoel, retro eetkamerstoel of vintage metalen stoel hebt gevonden, als de bekleding bevlekt, gescheurd of ronduit goor is, moet je het kussen vervangen om te voorkomen dat de stoel er oud en versleten uitziet. Overweeg om je nieuwe stoel te combineren met een rechthoekige glazen tafel als je de nieuwe meubelstof eenmaal heeft bevestigd.

Voeg een nieuwe laag verf / beits toe aan meubels

Een nieuwe verflaag of simpelweg een vlek bijwerken kan het verschil zijn tussen je vrienden die zeggen “eh” en “wow!” Zorg ervoor dat je de vorige verf of vlek verwijdert voordat je de eerste laag aanbrengt. Als je klaar bent, kun je wat prachtige moderne kunst aan de muur hangen achter je nieuwe vintage meubels.

Als je nieuwe chique meubels moet combineren met vintage meubels, zodat je de chique kamer hebt waar je altijd al van hebt gedroomd, ga dan naar van Til Interieur in Alkmaar. Als toonaangevende woonwinkel in de regio helpen ze je graag bij het vinden van de perfecte meubelcombinaties voor elke kamer in je huis.